Hrana za boljše počutje – uvod

By | 03/07/2010

Hrana, ki jo uživamo, postane del nas.  Marsikdo, ki hrano uživa in je prepričan, da je to nujno za naše življenje, ima v bistvu prav.  S hrano namreč dobimo najpomembnejše hranilne snovi, elemente, vitamine in življenjsko energijo.  Prav tako dobimo te snovi v pijačah, vodi, le da se ne moremo nahraniti s tistimi snovmi, ki  jih potrebujemo v tako imenovani trdni – balastni obliki.

Zadnje čase imamo veliko novih spoznanj o hrani.  Vse več ljudi pa spoznava,  da  ne čutijo več potrebe  po mesu ali  tako imenovani  »mrtvi hrani«. Zato  obstaja vedno več načinov prehranjevanja,  ki  temeljijo na tako imenovani živi hrani – presno prehranjevanje, veganstvo in vegetarijanstvo. Nekateri načini temeljijo na osnovi naše krvne skupine, kar je seveda neločljivo povezano tudi z razvojem človeštva.

Vsak naj posluša tudi svoje telo in notranji občutek.

V tem poglavju bom opisala predvsem to, kako hrana vpliva na različne načine našega življenja.  Prebrali si boste lahko čisto življenjske nasvete,   katera hrana in način priprave je za vas primerna, da bi občutili svoje radosti v življenju.

Začnimo pri vašem osebnem pozitivnem počutju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja