Na tešče

By | 03/07/2010

V KOZAREC VODE ZMEŠATE ŽLIČKO JABOLČNEGA KISA IN ŽLIČKO PIVSKEGA KVASA (BIOTOP),  ki ga lahko osladite tudi z žličko meda.  S tem boste skoraj v celoti zadostili svojim potrebam po  vitaminih in mineralih, ki jih vsebujejo ta živila, posebno vitaminom skupine B, ki jih vsebuje pivski kvas. Jabolčni kis je kot jabolka izredno zdravilen in vzpodbuja tudi našo prebavo. Med nam da čisti sladkor in energijo za nov delovni dan.

Če vam čas dopušča, si seveda privoščite še krepčilen zajtrk.

Če imate radi kosmiče, potem si jih pripravite tako, kot vam pravi vaš okus in osebna želja. Ovseni kosmiči izredno dobro vplivajo na vaše počutje. Oves ugodno uravnava KRVNI SLADKOR  IN ZNIŽA HOLESTEROL. Deluje ANTIDEPRESIVNO IN ZMANJŠUJE ŽELJO PO KAJENJU.

Če si boste pripravili obložene kruhke, si prikličite svojo domišljijo. Priporočam vam, da se raje odločate za naravnejše oblike kruha, črni, pol bel ali polnozrnat kruh. Namesto margarine raje vzemite maslo ali smetano.  Margarino pripravljajo na zelo zapleten in vprašljiv način na kar dvajset postopkov obdelave. Ko sem nekoč prisluhnila tej razlagi, sem se odločila, da bom uživala le naravne namaze.  Maslo je namreč našim celicam najbolj poznano.  Ne smemo vedno razmišljati najbolj črnogledo. Prav gotovo polnomastni mlečni izdelki niso glavni povzročitelji naših težav s holesterolom ali drugimi sodobnimi obolenji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja