Nasveti in ideje za hujšanje

By | 03/07/2010

MINERALNI NAPITEK

Na tešče pijemo naslednji napitek:  1 žlico domačega jabolčnega kisa

1 žličko meda

1 žličko pivskega kvasa BIOTOP

Vse to pripravimo v enem kozarcu vode (lahko tople) in spijemo na tešče. Zagotavlja nam dovolj mineralov in vitaminov za vse naše potrebe. Vse sestavine pospešujejo raztapljanje škodljivih snovi in odvajajo.

ZDRAVLJENJE Z GLINO

Že precej izkušenj govori o tem, da se da z glino tudi uspešno izgubiti telesno težo. Uporabljamo jo na dva načina:  za uživanje ali za obloge.

Glino za uživanje pripravimo tako, da jo zvečer stresemo v kozarec vode, ponoči se v vodi glina raztopi in potem pijemo le tekočino. Lahko jo pijemo na tešče. Druga možnost pa je, da pol čajne žličke gline v prahu zmešamo z malo vode in jo zaužijemo pred glavnima obrokoma. Po jedi spijemo skodelico čaja za jetra. Lahko pijemo tudi  pripravek “jajce-limona” trikrat na teden, druge dni pa čaj iz sabljastega triplata.

Ožmemo nekaj limon in v sok vložimo domače umito jajce, ter ga pustimo čez noč. Zjutraj se lupina zmehča, vendar pa jajce še vedno lahko uporabimo za nadaljno uporabo. Spijemo nekoliko gosto tekoćino, ki vsebuje ogromno mineralnih snovi in vitaminov. Ta prirpavek čisti obloge obenem pa dodaja telesu prepotrebne snovi.

OBLOGE Z GLINO

Glino za obloge pripravimo po navodilu, en večer polagamo glinene obloge na jetra, drugi večer naredimo oblogo z zeljnimi listi na trebuh. Oba pripravka izredno ugodno delujeta na presnovo tako v jetrih kot v trebušni votlini.

V primeru celulitisa ali maščobnih oblog si lahko pomagamo tudi z obkladki na prizadetih mestih, ki naj bodo čimbolj topli, ne pokrijemo z neprepustno snovjo, ampak pustimo toliko časa, da se glina odlepi, tako najbolj učinkovito raztaplja maščobne celice in izločajo se tudi strupi.

Pomembni so tudi drugi čaji: kopriva, rman, iz koruznih laskov, kar vse pospešuje izločanje snovi skozi ledvice, vendar s količinami ne smemo pretiravati, bolje jih je piti po požirkih in v manjših količinah.

To je le nekaj od idej, kako čimbolj uspešno premagati težave s kilogrami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja