Sadne dobrote

By | 03/07/2010

Sadje je vsekakor nepogrešljivo tako za zdravje, kot za splošno dobro počutje.

Lahko ga seveda uživate neposredno ali v obliki sadnega koktajla.

Bodite čimbolj izvirni in pestri. Vsako sadje ima veliko učinkov in vpliva tako na naš dober energetski napoj in kot hranilo.

Če boste lahko poskrbeli za pestrost v enem jedilniku, si lahko vsak izbere svoj sadež. Lahko  opazujete tudi, kako različno vplivajo sadeži na vaše družinske člane. Enemu bolj ugajajo banane, drugemu jabolka. Vsaj naj začuti svoj sadež. Naj bo vedno na mizi in lepo okrašeno, tako da pritegne pogled. Lahko ga seveda postavite tudi v stekleno pokrito posodo.

Katero sadje si izberite, če se želite kreativno pogovarjati in dobro – pozitivno razmišljati? IZBERITE SLIVE ALI MODRO GROZDJE, LAHKO TUDI FIGE.

Postrezite si  z orehi in mandeljni. Odlično delujejo tudi rozine.

Kaj pa za boljše medsebojne odnose?  Naj bodo to zelena živila.  Ponudite si kivi, zelena jabolka in namizno grozdje.

Za vašo  umirjenost in dobre odnose si umislite BANANE. Se še spomnite, kako ste na kakšni ohceti videli igro, da partnerja skupaj jesta banano in se poljubita? Ali nima tudi simbolični pomen?

Vsekakor bodo za dobro »NOČNO ŽIVLJENJE« dobro delovala živila ORANŽNE BARVE: POMARANČE, BRESKVE, MARELICE,  KORENČEK.  Če boste seveda poskrbeli še za obilo zdrave beljakovinske hrane, potem res ne bo težav na tem področju.

Če se želite napolniti z energijo zemlje, za vašo fizično aktivnost, se posvetite RDEČI HRANI.  Ko je čas češenj, se jih do sitega najejte,  namesto zelenega izberite sočno rdeče jabolko, še najbolje,   če je domače.  Maline, robide in borovnice ter brusnice, bodo odlično čistile vaše področje mehurja in vam prinesle ogromno vitaminov.

Če boste kaj dobrega storili za svoje zdravje, bo to nakup sokovnika ali mešalnika za sokove. Tako si boste sami ustvarili pravo zakladnico različnih možnosti. Če si zaželite sadnega koktajla, naj vam ne bo žal časa in intuicije. Prav tako lahko ponudite nekaj svojega, izvirnega in zdravega svojim bližnjim. Saj jih boste najbolje poznali in boste vedeli za njihove okuse ter potrebe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja