Vedeževanje: Osho Zen Tarot karta Ustvarjalnost

By | 04/01/2011

Vedeževanje: OPIS KARTE IN KOMENTAR

Na podobi vidimo združitev energije ognja in vode v spodnjem delu,  v zgornjem delu pa je prikazana božanska luč ustvarjanja. Vendar ustvarjalnost ni le posebnost ustvarjalca, je le uvid v neko skrivnost. Če želimo slikati, peti ali plesati, skratka ustvarjati, se lahko naučimo z znanjem ali izkušnjami. To pa ni dovolj, kajti prepustiti se moramo energiji, ki daje rojstvo vsem stvarem. Ta energija nima zunanje oblike, vendar prav zaradi nje nastanejo dela, kot stvaritve likovnega ali glasbenega izražanja, pa tudi ustvarjalnost pri kuhanju kosila, ali negovanju vrta. Bodimo odprti za to, kar se izraža skozi nas. Mi nismo lastniki naših stvaritev, zato niso naše. Resnična ustvarjalnost lahko nastane le z združitvijo z božanskim, mističnim in neprepoznavnim. Le tako bo v veliko radost ustvarjalca in blagoslov drugim.

Vedeževanje: NAUK

Ustvarjalnost je notranja vrednota, ki jo vlijete v dejavnost, katero upravljate. Je le nek odnos, pristop, kako gledate na stvari. Ob rojstvu imamo različne talente in posebnosti, nekdo postane slikar, drugi plesalec ali kaj drugega. Ne moremo biti vsi slikarji ali umetniki, lahko pa smo vedno ustvarjalni. Če boste delali z radostjo, če delate ljubeče in brez pridobitniških pričakovanj, potem boste ustvarjalni z božansko energijo. Čim bolj boste ustvarjali, tem bolj boste božanski. Ljubite tisto, kar delate. Pišite, rišite, plešite, pogovarjajte se in ustvarjajte. Prisluhnite tej čudoviti energiji, ki vas vodi ne le v svetu umetnosti, ampak tudi v vsakdanjem življenju.

Vedeževanje: PRAKTIČNI NAMIGI

Ko se vam bo zazdelo, da je vaše življenje brez pravega smisla ali žara, se podajte na pot ustvarjanja. Poiščite v sebi tiste skrite zaklade,  otroška sporočila, ko ste z nedolžnimi potezami naslikali prve podobe. Ali niso prve čačke in podobe tako podobne ustvarjalnim navdihom modernih slikarjev? V svojo sliko vlagajo ure in ure kreiranja in oblikovanja podobnosti. Se je v njih prebudil praspomin na te prve podobe? Mogoče niti sami ne vedo, zakaj so nekaj narisali prav v taki obliki in barvah. Se potem čudimo, zakaj so bili veliki glasbeni mojstri nadarjeni že kot majhni otroci in so bili ves čas s to božansko iskrico glasbenega ustvarjanja? Če bi radi risali, si izberite kakšno knjigo za prve korake ali obiščite kakšen tečaj. Lahko pa se samo prepustite svojemu notranjemu občutku in pričnite risati za svojo dušo. Bodite sami svoj plesalec v plesu za dušo. Mogoče boste  v naravi našli prav tako korenino, ki bo popestrila vaš dom ali bo iz nje nastalo nekaj novega. Bogati smo tako kot znamo ustvarjati. Postrezite z posebno okusnim kosilom, ki ste ga lepo aranžirali. Kar naenkrat se ne boste mogli načuditi, koliko talentov imate in kako ste s tem razveselili tudi druge.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja